Asocijacija mladih SDA TK organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi /FOTO / VIDEO/Predstavnici Asocijacije mladih SDA Tuzlanskog kantona danas su u prostorijama Poliklinike za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

  

Iz AM SDA TK navode da cilj ovakvih akcija jeste animiranje mladih na pozitivno razmišljanje o dobrovoljnom darivanju krvi.

“Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji AM SDA TK u saradnji sa UKC-om Tuzla održavaju se tradicionalno na 12. juli, simbolično na dan nakon obilježavanja genocida u Srebrenici kao najmasovnijeg krvoprolića na prostoru Balkana, sa namjerom mladih ljudi okupljenih oko istinskih ljudskih vrijednosti da spase živote i da svoju humanost pokažu nesebičnim djelima i doprinesu društvu u momentima kada su rezerve krvi u UKC-u Tuzla nedostatne”, kazala je Begajeta Čaušević, koordinatorica akcije DDK.

“U spomen na tragične dane smrti, jula 1995. godine, kada je prolivena nevina krv , mi danas darujemo našu krv koja je simbol života”, kazao je predsjednik AM SDA TK Midhat Čaušević.

   

Ova humanitarna akcija i njen datum održavanja, 12. juli, uključeni su u plan redovnih aktivnosti Asocijacije mladih SDA na nivou Tuzlanskog kantona.

(nezavisni.ba)