Autobus sa srednjoškolcima iz BiH imao nesreću u Italiji

U okolini Brescie dogodila se teška saobraćajna nesreća kada je došlo do sudara školskog autobusa koji je prevozio bh. srednjoškolce sa kamionom. Jedan vozač je smrtno stradao, a srednjoškolci su prošli bez većih povreda.

Sva djeca su dobro, desetak je lakše “potreseno”. Nakon ljekarskog pregleda je utvrđeno da nema ozbiljnih povreda, te su srednjoškolci smješteni u hotel između Verone i Brescie“, rečeno je za N1 iz Uprave Gimnazije i Srednje stručne škole Istočna Ilidža.

Jedan vozač je smrtno stradao, dok je drugi povrijeđen, saznaje N1.

Kako prenose italijanski mediji, povrijeđeni su prvobitno prebačeni u bolnicu Civile Poliambulanzia i Sant'Anna.

Na licu mjesta je pristigla policija, kao i vatrogasna brigada.

Saobraćaj je na putu A21 između Manerbia i Brescie, na kojem se dogodila nesreća, zatvoren.

Milinović Milko je jedan od profesora koji se nalazi na ekskurziji zajedno sa svojim učenicima u Italiji. Kako je kazao u izjavi za N1, on se u trenutku nesreće nije nalazio u autobusu, nego je u drugom vozilu bio u putu prema hotelu.

Ono što ja trenutno znam jeste da su svi učenici i nastavnici OK. Neku su zadržani kratko na pregledima. Nažalost, ono što i mi znamo jeste da je vozač poginuo. Uglavnom, učenici iz našeg autobusa su svi OK. Stigli smo u hotel“, kazao je Milinović.

Još je kazao da je bio na putu prema hotelu kada se nesreća dogodila.

Mi smo bili na putu za Rosallina Mare, prema hotelu i deset minuta prije hotela smo to saznali“.

Vodič ekskurzije Miloš Lalović je za N1 kazao da niko od djece nije povrijeđen, te da roditelji ne treba da brinu.

Tačne detalje ne znam, ali želim da vam kažem da su sva djeca dobro. Ima par njih koji su lakše povrijeđeni, tačnije potreseni, ali niko nije teško povrijeđen. Sva djeca, njihov vodič i profesori su dobro i nema potrebe da se roditelji brinu“.

(Nezavisni.ba/N1)