ČIJI JE SEMIR FEJZIĆ, VD DIREKTOR RAZVOJNE BANKE FEDERACIJE BiH?!?Ko se sjeća Senadove „krilatice“ „čiji je Ramiz Džaferović“, izgleda da je u Razvojnoj banci ona uvijek aktuelna.

Da u Razvojnu banku FBiH često žele odmetnici i samokarijeristi pokazatelj je ovih dana Semir Fejzić iz Tuzle, „ničiji kadar“ po informacijama do kojih smo došli.

U tekstovima se govori da je SDA te da je tečić Salke Bukvarevića, aktuelnog ministra u Vladi FBiH. Da nije sve crno i bijelo, te da se sivilo u liku i djelu Semira Fejzića nadvilo nad  nama pokazuju i informacije o (NE)stručnoj spremi i raznim diplomama, kao i sakrivanje iza (Ne)rodbinskih veza. Naime, kako saznajemo Semir Fejzić nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi sa Salkom Bukvarevićem, aktuelnim ministrom u Vladi FBiH.

Nezvanično saznajemo i da je Gradski odbor SDA Tuzla uputio dopis Kantonalnom odboru SDA TK i Centrali SDA u Sarajevu, u kojem kažu da Semir Fejzić nije prijedlog GO SDA Tuzla za poziciju direktora Razvojne banke FBiH, kao niti za jednu drugu poziciju u narednom periodu, a sve zbog gubitka povjerenja od strane GO SDA Tuzla.

U Centrali SDA i Kantonalnom odboru SDA TK također nemaju informacija ko stoji iza prijedloga za imenovanje na pomenutu atraktivnu poziciju, pa se pitamo opravdano „čiji“ je Semir Fejzić, nije tuzlanski, viši nivoi nisu čuli za njega, nema podršku, nema uslove za poziciju, a hoće…

(nezavisni)