Direktori po rođenju

Fuad Mujić, šurjak Mirsada Kukića, vrijedi kao primjer kako se u karijeri može napredovati samo ako ćeš biti poslušno izdresiran.

Naime, pomenuti Mujić karijeru je počeo kao predratni šofer i kurir u Odjeljenju odbrane, a zahvaljujući svojoj sposobnosti da se orodi sa ratnim profiterom Mirsadom Kukićem uspio je u svom dugogodišnjem razvoju stići do jedne od direktorskih pozicija u RMU Banovići.

Ta pozicija direktora mu je uslijedila kao nagrada za ono što je napravio u FK Budućnost iz Banovića kada su bili pod njegovom vodećom palicom. Uništio je fudbal u Banovićima i klub sa svojom vanredno završenom trenerskom školom.

Bivši kurir je napredovao u svojoj karijeri i uspio biti trener i direktor u fudbalskom klubu, dokazati da je sposoban uništiti taj klub i biti direktor bilo gdje drugo.

Danas, kako smo već rekli radi kao direktor u RMU Banovići, ni manje ni više nego kao direktor za društveni standard. A šta on zna o društvu i standardu? Ili u ovom slučaju o društvenom standardu.

Po svemu sudeći nema potrebe bilo šta da zna, kada iza njega kao tako uspješnog muškarca stoji i uspješna žena Nermina Mujić, kao direktorica finansija, opet u RMU Banovići.

Rađaju se kao direktori, vođe i lideri samo jer su sposobni da manipuliraju ljudima ucjenjujući ih na njima poznat način, a svakako su se i dokazali da umiju dobro uništiti svaki ogranak privrede u Banovićima zatim sport, kulturu, ali i sve što se uništiti da.

Kroz bogatu karijeru direktorskih pozicija Mujić se jako trudio, jer vojna penzija koju je dobio prije petnaest godina kao penzionisani major AR BiH koji nije vidio rova tokom rata 1992.-1995., je bila mala za izdržavati porodicu, a malo im je i danas direktorska plata, dok narod Banovića grca u dugovima i kreditima. Dok rudari krpe kraj sa krajem i svi do jednog su kreditno zaduženi, do duše svi osim jednog rudara, onog u banovićkom gradskom parku.

(nezavisni/zona)