Državni službenici i predsjednik Nezavisnog policijskog odbora MUP-a TK Zijad Bećić, članovi izbornog štaba PDA Banovići?Izbori se bliže, a samim time i pripreme za predstojeće izbore u svim političkim partijama na području kantona sve su intenzivnije. Pojave poput  javnog trgovanja radnim mjestima, otpuštanja radnika, promjene rješenja za radna mjesta i pritisaka koji se vrše na zaposlene nisu strane zaposlenim u javnim ustanovama u Tuzlanskom kantonu. Navedene pojave, posebno su izražene u Banovićima, odakle potiče čovjek koji snosi najveću odgovornost za stanje u TK i šire, uzme li se obzir da već godinama unazad diriguje imenovanje izvršne i zakonodavne vlasti u TK.

Da banovićki klan nema stida, a ni srama, prema građanima koji ih biraju pokazuju i podaci do kojih smo došli.

Naime, imenovan je izborni štab OO PDA Banovići na čelu sa Pirić Elzinom koji broji 28 članova.

Imenovanjem članova izbornog štaba PDA Banovići Adema Mostarlić i Zijada Bećića, a obojica se nalaze na poziciji državnih službenika,  direktno je prekršen Zakon o državnim službenicima s obzirom na to da su imenovani kao članovi organa određene političke partije.

Adem Mostarlić, pomoćnik općinskog načelnika FOTO izvor: TK

Da stvar bude gora, imenovani u izborni štab PDA Banovići, Zijad Bećić, brat Munevere Bećarević rođ. Bećić, je i predsjednik Nezavisnog policijskog odbora MUP-a TK.

Zijad Bečić, predsjednik Nezavisnog policijskog odbora i član Izbornog štaba PDA Banovići FOTO izvor: FTV

Postavlja se pitanje ko će odgovarati za navedeno kršenje zakona i ko će sankcionisati one koji ga ne poštuju ,  kada nam je policija u Tuzlanskom kantonu ovako NEZAVISNA?

(nezavisni/zona)