Halilović predao akreditive predsjedniku IndonezijeAmbasador Bosne i Hercegovine u Republici Indoneziji Mehmed Halilović predao je danas u Džakarti akreditivna pisma predsjedniku Republike Indonezije Joko Vidodou.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, Halilović je u razgovoru koji je održan u Palati nezavisnosti, indonezijskom predsjedniku prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Halilović je izrazio zadovoljstvo kvalitetom odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije kao i zahvalnost na podršci i pomoći prijateljske Indonezije.

On je naglasio mogućnosti unapređenja i proširenja ekonomske saradnje dviju zemalja i informirao o napretku Bosne i Hercegovine na putu evropskih i evroatlantskih integracija.

Predsjednik Indonezije je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje i zahvalnost, te iskazao uvjerenje da će napori Bosne i Hercegovine na putu evro i evroatlantskih integracija biti uspješni. Zaželio je bh. ambasadoru uspjeh u radu i daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju država, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH.

nezavisni/FENA