Konaković pokušava spasiti okorjelog kriminalca Mirsada Kukića!Prvi čovjek stranke Narod i pravda Elmedin Konaković potvrdio je za Radiosarajevo.ba ono o čemu se danas govorilo u medijima.

Predstavnici stranaka A-SDA, Narod i pravda, Nezavisni blok i PDA postigli su dogovor o zajedničkom nastupu na svim nivoima vlasti gdje to bude moguće.

“Dogovor je postignut, on treba biti samo verificiran u centralama stranaka. Ovo su uradile delegacije i on sada samo treba da prođe organe stranaka i rukovodstava. Raspoloženje je takvo da su ljudi vrlo nezadovoljni rezultatima ovih izbora, većina nije željela da ostane stanje kakvo jeste, a očigledno je da je bilo i tih izbornih manipulacija.

Mi smo odlučni da nastupamo u ovom bloku zajedno, a posebno na federalnom i državnom nivou. Već imamo vrlo relevantnu poziciju. Imamo 13 federalnih zastupnika po ovim rezultatima CIK-a, možda još jedna kompenzacija i to je već jedna ozbiljna politička priča koja iza sebe oko 140.000 glasača”, rekao je Konaković.

Podsjećamo, stranka koju je nakon razlaza sa SDA osnovao presuđeni kriminalac iz Banovića, Mirsad Kukić, doživjela je poraz na izborima u Tuzlanskom kantonu, i trenutno je na trećem mjesti s 20 posto osvojenih glsova. Od ranije je poznato da u koaliciju s Kukićem ne želi ni prvoplasirana stranka SDA a ni drugoplasirani SDP, pa u takvoj situaciji politički davljenik Mirsad Kukić pokušava pronaći spas u neprincipijelnom savezu s ostalom gubitničkom bratijom.

 

(nezavisni/slobodnabosna.ba)