Medvjedić Lino donosi radost posjetiteljima Dječjeg programa SFF-aMedvjedić Lino, maskota Podravkinog Lino branda, i ove godine će uljepšati najmlađim filmoljupcima boravak na Sarajevo Film Festivalu i to na projekcijama filmova koje će se tokom festivala održati u Pozorištu mladih i Kinu Novi Grad.

Tako će medvjedić Lino, prije projekcije filmova iz sekcije Kratki – Mini Arena koja je zakazana za 12 sati u subotu zabavljati najmlađe, a svi prisutni će moći uživati i u degustacijama Lino i Šumi proizvoda.

Na radost mališana i onih malo starijih, medvjedić Lino će upriličiti i posjete kinu Novi Grad i to prije projekcija filmova u ponedjeljak, 13. augusta kada je u okviru Teen Arene zakazana projekcija filma “Stari momci“, te prije projekcije filma “Djevojka u bijegu“ koja je zakazana u srijedu u kinu Novi Grad, a u okviru Dječjeg programa festivala.

Podravka već tradicionalno podupire Sarajevo Film Festival, a ove godine osim pokroviteljstva završne večeri Festival Closing Reception planirane za 16. augusta posebno će se posvetiti druženju Lino medvjedića s najmlađim ljubiteljima velikog filmskog platna, prije projekcija filmova iz dječjeg programa festivala.

Podravka je ove godine u parku Hastahana od 10. do 17. augusta pripremila posebnu filmsku poslasticu – Kino u parku by Vegeta Natur na kojemu će posjetitelji moći besplatno uživati u bezvremenskim filmskim klasicima pod vedrim nebom festivalskih noći. Sve projekcije počinju od 21 sat.

Podravka je i pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film.

(nezavisni/fena)