Na pojedinim dionicama saobraćaj usporen zbog sanacije klizišta,učestali odroniNa autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica s R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča(na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na povoljne vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju propise.

Zadržavanja na graničnim prijelazima su kratkotrajna.

S obzirom da predstoje Prvomajski praznici, od sutra se očekuje pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Posebno frekventan saobraćaj očekuje se na graničnim prijelazima na jugu zemlje, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(nezavisni.ba)