Pored ucijenjenih uposlenika i djeca iz srednjih škola morala na PDA skup u Mejdan!?!

Da se po jutru dan poznaje, svjedoci smo već na početku predizborne kampanje.

Uz zvuke sirena specijalne policije koja je angažovana da “dovede” Mirsada Kukića do Mejdana ili su pogriješili svoju ulogu i mjesto gdje su ga trebali dovesti, nije nam jasno, te demonstraciju sile uz vatromet, pljuštale su laži na samom skupu.

Pored toga pljuštale su laži i poslije skupa, a o tome svjedoče naslovi u avazu i PDA izvještaju o “brojkama i slovima” od 10.000 i 15.000 prisutnih na predizbornom skupu PDA.

Za bolje poznavaoce SKPC Mejdan i one koji posjećuju prave aktivnosti u Mejdanu, znamo da isti ne može primiti taj broj osoba. Prema relevantnom izvještaju u i oko Mejdana natjeranih i uslovljenih “PDA” – ovaca je bilo oko 3.500.

Samo tuzlanski PDA je podijelio 25.000 pozivnica za ovaj skup, direktori srednjih škola su uslovljavali pored uposlenika i djecu da dođu na skup, a zauzvrat će dobiti bolje ocjene u školi.

Rudari i uposlenici u javnim ustanovama na TK su se morali prijaviti koordinatorima o prisustvu na skupu, kako protiv njih ne bi bili pokrenuti disciplinski postupci u firmama iz kojih dolaze.

Zabrinuti roditelji iz više srednjih škola su kontaktirali našu redakciju kako bi prijavili ovaj slučaj, a u prisili na dolasku posebno prednjači Srednja medicinska škola u Tuzli.

Svi ovi navodi su takođe proslijeđeni i nadležnim organima.

Sve ove ucjene i pritisci nisu bili dovoljni da dvorana Mejdana bude ispunjena i to je jedan od razloga zbog čega dr. Mirsad Kukić, poznatiji kao predsjednik privatnog pokreta PDA nije govorio na skupu i ljutito napustio dvoranu Mejdana, o čemu smo već pisali što možete pročitati ovdje.

Kako su počeli lažima i obmanama građana, tako će i završiti. Građani Tuzle i Tuzlanskog kantona, neće živjeti u strahu, lažima i obmanama. Građanima Tuzle i Tuzlanskog kantona ne treba izolacija i otcjepljenje. Tuzla i Tuzlanski kanton su bili i ostat će lider prosperiteta i patriotizma u očuvanju cjelovite BiH, bez PDA.

(Nezavisni.ba/Zona-portal)