Poslije petog Slobodinog poraza oglasio se i trener Petrović

Peti poraz u šest susreta na domaćem terenu spustio je ekipu tuzlanske Slobode na pretposljednje mjeste prvenstvene tablice nogometne Premijer lige BiH.

Večeras su u svim elementima nogometne igre nadigrani od Širokog Brijega (0:3).

– Ovo je težak poraz za nas. Moja ekipa je zakazala u svim segmentima, a Široki Brijeg sasvim zasluženo je slavio. Neki igrači koji za sebe misle da su veliki igrači danas su vidjeli koliko mogu protiv jedne ozbiljne ekipe. I kao klub i kao trener vidiš gdje stojimo i šta nam nedostaje, a to je više boraca i kvalitetnijih igrača. Jer, ovo ovako nema svrhe. Mi smo sada ušli u borbu za opstanak i ko to nije shvatio sada, mislim da nikada neće ni shvatiti – izjavio je poslije utakmice trener Slobode Slavko Petrović.

S druge strane trener Širokog Brijega Goran Sablić bio je zadovoljan zbog pobjede, četvrte u nizu, nakon koje su nesumnjivo jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka.

– Ovo je važna pobjeda za nas. Mislim da smo u dobroj formi što se može vidjeti i po rezultatima i po našoj igri. Hoćemo li konkurisati za naslov prvaka? Ima ona floskula, prvenstvo je dugo, a Široki Brijeg može puno, posebno na ovaj način na koji radimo. Ukoliko budemo nastavili ovako, mislim da se može očekivati od nas puno u nastavku sezone – rekao je Sablić.

(Nezavisni.ba/Fena)