Radnica kladionice prokockala novac, pa prijavila da su je opljačkali

Gotovo dvomjesečnom istragom navodnog razbojništva u Zvorniku, policija je razotkrila detalje slučaja pljačke kladionice posljednjeg dana 2017. godine, kada je radnica prijavila da je pokradena.

Ipak, policija je pokrenula krivičnu prijavu protiv osobe D. V. iz Zvornika, zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo Lažno prijavljivanje krivičnog djela, saopćeno je uz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske.

“Osoba D. V. je PS Zvornik 31. decembra prijavila da ju je istog dana, u ulici Patrijarha Pavla, nepoznata osoba poprskala nepoznatim sprejom po licu, a zatim uz upotrebu fizičke snage otrgla iz ruku torbicu u kojoj se nalazila određena količina novca”, dodali su iz MUP-a RS-a u saopćenju.

Radeći na rasvljetljavanju ovog slučaja, policijski službenici su otkrili kako je D. V. lažno prijavila krivično djelo, u namjeri da prikrije manjak novca u kasi sportske kladionice u kojoj je bila zaposlena, koji je sama prouzrokovala, iako je znala da krivično djelo nije učinjeno.

Nezvanično, riječ je o zaposlenici Danijeli V., koja je navodno ukradeni novac uložila u igre na sreću, te tom prilikom izgubila više od 1.500 KM.

(Nezavisni.ba/Radiosarajevo.ba)