Samsung razvio neslomljive ekrane za svoje smartphone!

Rijetko kojem korisniku njegov pametni telefon nije skliznuo i ispao iz ruke, nakon čega je uslijedio blagi „srčani udar“. Pad često može završiti slomljenim ekranom i tisućama kuna bačenih u vjetar. Samsung je zbog toga danas na pragu revolucije – uskoro će predstaviti ekrane koji se ne mogu slomiti.

Korejci su, naime, već razvili novu seriju OLED zaslona za koju tvrde da je neslomljiva. U suradnji s tvrtkom Underwriters Laboratories, koja radi službena testiranja za američko Ministarstvo rada, proveli su niz ekstremnih testova kako bi dokazali neuništivost moćnih zaslona.

Ekrani su preživjeli 26 padova s visine od 120 centimetara. Izloženost iznimno visokim (do 71 Celzijusov stupanj) te niskim (do -32 stupnja) temperaturama također nije ni u najmanjoj mjeri naštetila zaslonima. Njihovu vrhunsku otpornost Underwriters Laboratories dokazao je i bacanjem s visine od 180 centimetara. Ponovno su prošli bez ogrebotina.

Zasloni su razvijeni kombinacijom neslomljivog sloja i osnaženog plastičnog prozora koji je na njega pričvršćen. Dakle, u njemu nema stakla, što Samsungov projekt čini još revolucionarnijim.

„Ojačani plastični prozor posebno je pogodan za prijenosne elektroničke uređaje, ne samo zato što je neslomljiv, već i zato što je lagan, prenosiv i otporan, po čemu je veoma nalik staklu“, kazao je Hojung Kim, direktor odnosa s javnošću tvrtke Samsung Display, koja je zadužena za sve Samsungove ekrane.

Usprkos velikim informacijama, još nije poznato kada će OLED zasloni ugledati svijetlo dana. Pogledajte video u kojem je najavljeni ekran preživio udarac čekića:

 

 

(nezavisni/pcchip.hr)