Sarajevska policija provela dvije akcije: Pretresi i hapšenja zbog droge

Sarajevska policija provela je dvije akcije naziva Pijaca i Erma u kojoj su uhapšena tri muškarca zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS, provodeći akciju kodnog naziva Pijaca, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su B. K., rođen 1983.godine i B. E., rođen 1963. godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvršenim pretresom navedenih lica u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, kod B.E. je pronađen i oduzet 81 paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je kod B.K. pronađena i oduzeta određena suma novca koja najvjerovatnije potiče od prodaje droge.

U akciji kodnog naziva “Erma”, policijski službenici su također uhapsili osobu inicijala R. E., rođen 1988. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim pretresom navedenog lica u ulici Dobrinjska, općina Ilidža, pronađeno je i oduzeto 9 paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed i 2 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.K. i B.E. i R.E. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, navodi se u izvještaju, navodi se u saopćenju MUP-a KS-a.

nezavisni/radiosrajevo.ba