Uspješna saradnja mađarske ambasade i Festivala ‘Sarajevska zima’U pripremama za XXXV “Sarajevsku zimu” 2019. godine pod motom “Buka i Bijes”, direktor Festivala Ibrahim Spahić susreo se s ambasadorom Mađarske u BiH Kristianom Poisaom, zamjenicom šefa Misije Ágnes Angyal i kulturnim atašeom Anitom Márton, saopćila je direkcija Festivala.

Razmotreni su programi učešća Mađarske na “Sarajevskoj zimi”, posebno suradnja u projektu Godina mađarske kulture u BiH, o kojem je ambasador Poisa sa saradnicima informirao Spahića.

Istaknuta je uspješna suradnja Ambasade Mađarske i Festivala “Sarajevska zima” te izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom promocijom umjetničkih ostvarenja i spremnost za realizaciju zajedničkih projekata i u BiH i u Mađarskoj.

Spahić je zahvalio mađarskoj ambasadi zbog prijedloga za narednu “Sarajevsku zimu” za koju je dosad potvrđeno učešće umjetnika iz 39 zemalja sa svih kontinenata.

Upoznao je ambasadora i njegove saradnice s projektom Olimpijada kulture Sarajevo 2021, koji Festival priprema u partnerstvu s Gradom Sarajevom.

nezavisni/FENA