Više od 400 mladih džudista na Međunarodnom kupu ‘Una Bihać 2018’Judo klub Una iz Bihaća već sedmu godinu zaredom organizira Međunarodni kup „Una Bihać 2018“, na kojem učestvuju neki od najtalentovanijih džudista u Evropi. Ove godine, u sportskoj dvorani „Luke“ nadmetalo se više od 400 mladih džudista iz Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

– U Bihaću smo ove godine organizirali tri takmičenja, prvenstvo Federacije BiH, Balkanski šampionat za kadete i sada Međunarodni kup „Una Bihać 2018“. Na tim turnirima, nastupilo je više od 2. 000 takmičara, pa sada zamislite kakva je to sportsko – turistička promocija našeg grada. Na kraju, uz stvaranje uspješnih mladih ljudi i sportista, to nam je i osnovni cilj – rekao je Fikret Bečić iz Judo kluba „Una“.

Dodao je kako je Međunarodni kup „Una Bihać“ već nekoliko godina uvršten u kalendare nekih od najboljih evropskih klubova, što je posebna satisfakcija za organizatore takmičenja u gradu na Uni.

Najuspješniji u ukupnom plasmanu bili su članovi mostarskog kluba „Hercegovac“. Drugo mjesto pripalo je mladim džudistima „Vogošće“, dok su takmičenje na trećem mjestu okončali članovi austrijskog „Creativa“ iz Graza. S obzirom da su najbrojniji, polaznici bihaćke škole judoa nisu uvršteni u kategoriju ekipnog poretka.

nezavisni/FENA